Bedankt iedereen:


Terugblik op het jubileumweekend


Foto's en film van het jubileumweekend
Laatste berichten

03-11-2022
Eindejaarsfeest op vrijdag 30 december


03-11-2022
Uitslagen Run-Bike Event

Op zondag 16 oktober vond het Run-Bike Event plaats. Circa 76 deelnemers gingen de uitdaging aan. Het ging hierbij niet om wie de snelste tijd neerzette. De deelnemers moesten voorafgaande aan de start hun eigen sportprestatie inschatten zonder gebruik te maken van een sporthorloge of fietscomputer. Degene die het dichtst bij de geschatte tijd zat was de winnaar.

De MTB-tocht werd gewonnen door John Verest. Hanny Bouwmans won de 5 km-loop. En bij de 10 km-loop was Ad Meeuws de beste. De drie winnaars ontvingen een uniek 100 jaar De Hei-shirt.

Foto door Patrick van den Broek

Uitslagen:02-09-2022
Save the date: Eindejaarsfeest op vrijdag 30 december


02-09-2022
Run/bike event op zondag 16 oktober


25-08-2022
Bevrijdingsweek Someren van 19 t/m 24 september

Van 19 t/m 24 september vindt de Bevrijdingsweek Someren plaats. Hieronder vinden jullie het programma. Kom die week gezellig langs!25-07-2022
Someren-Heide 100 jaar sportief: Run/bike event op zondag 16 oktober
Op een eeuwfeest kan een sportieve activiteit niet ontbreken in het feestjaar. Zondag 16 oktober a.s. vindt er een uniek run/bike event plaats bij  camping De Kuilen op  de Kuilvenweg 15 in Someren.

‘Wie kan zijn eigen sportprestatie het beste inschatten?'. Jawel, een keer jezelf uitdagen zonder sporthorloge of fietscomputer. Deze mogen niet gebruikt worden,  je MOET het op gevoel doen.

Er is een mooi mountainbike/gravelfiets parcours uitgezet van 21  km, en voor de lopers zijn er leuke routes uitgezet van 5 en 10 km.
Je geeft op welke tijd je denkt TE GAAN DOEN over de afstand die je gaat lopen of fietsen. Degene die het dichtst bij de geschatte  tijd zit, gaat naar huis met een unieke prijs.

Inschrijfgeld  5 euro (inclusief koffie en soep na afloop). Vooraf inschrijven heeft onze voorkeur via een email naar: runbike100jaardehei@outlook.com. Op zondagochtend 16 oktober kan er vanaf 9 uur ingeschreven en betaald worden.


22-06-2022

Open Kubb Toernooi op zondag 24 juli!

Op zondag 24 juli vindt buiten bij De Bunt het Open Kubb Toernooi plaats. Wil je je aanmelden of meer informatie, informeer dan bij 06-23282849.


16-04-2022

Begin gemaakt aan het lasergameterrein in de kerk!

Een groepje enthousiastelingen heeft vandaag een begin gemaakt met het inrichten van het lasergameterrein in de kerk. Kom je op Koningsnacht (dinsdag 26 april) ook een potje meespelen?

Vanaf 20.00 uur is het voor jong en oud mogelijk om deel te nemen. Er worden games gehouden waar iedereen aan mee kan doen, maar het is ook mogelijk om zelf met een groepje vrienden een game te spelen. Deelnemen kan door je op de avond zelf te melden bij de kerk. Het spelen van een game kost 2 euro per persoon per game. Deelname is mogelijk vanaf de leeftijd van 13 jaar.


Terug naar overzicht

06-11-2020

Eindhovens Dagblad: 'De Hei leeft toe naar eeuwfeest'

Nieuwsartikel uit het Eindhovens Dagblad van 06-11-2020

SOMEREN-HEIDE - In Someren-Heide zijn plannen voor het eeuwfeest in 2022. De vraag was wanneer deze Somerense parochie is ontstaan.

De gehuchten De Pan en de Hutte bestonden immers al lang en ook de Diepenhoek kende al bewoning. "Maar wij kiezen ervoor de geschiedenis van Someren-Heide te laten beginnen met de komst van de eerste pioniers. Zij hebben vanaf 1922 van heidegrond het dorp Someren-Heide gemaakt, dus vieren wij 100 jaar later ons eeuwfeest", zegt Wim van den Broek, die samen met John Henkes in de historie van ‘De Hei’ is gedoken. ,"Ik heb van familieleden van één van eerste ontginners, Thidder van Dillen uit Wijnbergen, een kopie van het koopcontract met de gemeente Someren gekregen. De datum 26 april 1922 staat hierop vermeld."

Het voortouw van ‘De Hei 100 jaar’ is genomen door het Dorpsoverleg, de Dorpsraad van Someren-Heide. "Op hun initiatief is er een werkgroep geformeerd om een start te maken met de jubileumfeesten, die over anderhalf jaar plaats gaan vinden", zegt Jo Louwers, coördinator van de werkgroep, die verder bestaat uit Van den Broek, Henkes én nog zeven anderen die in allerlei geledingen van De Hei actief zijn. "De werkgroep is al een paar keer bij elkaar geweest, de taken zijn verdeeld en er is al een start gemaakt met een nieuwe website. Wij zijn het erover eens dat het eeuwfeest best twee dagen mag duren en dat onze verenigingen het hele jaar door activiteiten hebben."

Folder
Graag had de werkgroep belangstellenden uitgenodigd om tijdens een dorpsavond mee te denken over de invulling van het jubileumjaar. "Corona maakte dit onmogelijk, toch willen wij iedereen bij het eeuwfeest betrekken, daarom komt er een folder met de vraag om na te denken over hoe ons eeuwfeest vormgegeven kan worden."

Volgens Jo Louwers is de werkgroep bezig om bekendheid te geven aan de plannen. "Dit lukt al aardig en men begint nieuwsgierig te worden, onze comitéleden worden nu al gevraagd om uitleg te geven hoe het ervoor staat. En als iemand het nog niet weet, dan is er nog altijd onze dorpswinkel De SHOP waar de laatste nieuwtjes worden uitgewisseld, dus ook die over het eeuwfeest. Wij hebben onlangs het nieuwe logo gepresenteerd en een motto waarmee we aangeven hoe in 2022 het eeuwfeest wordt gevierd: De Hei 100 jaar, dat vieren we met elkaar."

Ideeën kan men kenbaar maken via de website, info@100jaardehei.nl of bij een van de leden van de werkgroep.Terug naar overzicht