Programmaoverzicht Feestweekend

Hierbij presenteren wij jullie het programma van het feestweekend van het 100 jarig bestaan van Someren-Heide. Alle informatie (o.a. over kaartverkoop en aanmelden) vind je hieronder.

Lezing Wim Daniëls (di 22 maart)
Op dinsdagavond 22 maart zal Wim Daniëls een lezing geven over ons dorp in de gymzaal van De Bunt. Wim Daniëls is taalkundige, schrijver en presentator, onder ander bekend van de tv-serie ‘Het Dorp’ over het dorpsgevoel. Toegangskaartjes zijn op dit moment te koop bij de SHop (vol = vol). Kosten van een kaartje zijn 5 euro (inclusief koffie/thee bij binnenkomst).

Brabantse koffietafel (vr 22 april, 12.30 uur)
Op vrijdagmiddag 22 april wordt er in gemeenschapshuis De Bunt een Brabantse koffietafel georganiseerd voor de bovenbouwleerlingen van de basisschool (groep 5, 6, 7 en 8) en de senioren (55+). Deze koffietafel wordt mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van het mee-j-eten. Aanschuiven voor een lekkere koffietafel is geheel gratis. Wel wordt verzocht om u hiervoor van te voren aan te melden i.v.m. de inkopen en zitgelegenheden. De koffietafel begint om 12.30 uur (inloop vanaf 12.15 uur).

De bovenbouwleerlingen van de basisschool ontvangen binnenkort een aanmeldformulier vanuit school waarmee ze zich kunnen aanmelden.

Senioren die willen aanschuiven kunnen zich aanmelden door uiterlijk vrijdag 15 april een mail te sturen naar info@100jaardehei.nl. Ook is het mogelijk om een briefje achter te laten in de KBO-bus in De Bunt (ook niet-leden van de KBO zijn van harte welkom en kunnen zich via deze weg aanmelden).

Officiële opening feestweekend (vr 22 april, 14.00 uur)
Aansluitend op de Brabantse koffietafel zal om 14.00 uur buiten bij De Bunt het feestweekend officieel worden geopend. Onder begeleiding van muziek zal de vlag worden gehesen en wordt er een korte toespraak gedaan. Bovendien zal het jubileumlied voor het eerst ten gehore worden gebracht. Vanuit De Bunt zullen we verder lopen naar de jubileumboom (aan de Eggendreef, tegenover de pluktuin). Bij de jubileumboom zal een bordje worden onthuld. Na afloop staat er voor iedereen in de foyer van De Bunt koffie en thee met taart klaar. Iedereen is van harte welkom om bij de officiële opening te komen kijken.

Mensen Wensen Avond (vr 22 april, 19.00 uur)
Op vrijdagavond 22 april worden in de gymzaal van De Bunt vanaf 19.00 uur wensen van inwoners van Someren-Heide vervuld. Allerlei soorten wensen, van hartverwarmende tot ludieke wensen en zowel voor jong als oud, zullen in vervulling gaan. Iedereen is welkom om deze avond onder het genot van een drankje en muziek te komen kijken welke wensen in vervulling gaan.

Viering 100 jaar Someren-Heide (za 23 april, 14.00 uur)
Op zaterdagmiddag 23 april vindt er om 14.00 uur (binnenloop vanaf 13.30 uur) een viering plaats bij De Bunt. Deze viering zal door Muziekvereniging Someren-Heide en Heart & Soul van muziek worden voorzien Iedereen is van harte welkom om bij de viering aanwezig te zijn.

Expositie 100 jaar Someren-Heide
Op zaterdagmiddag 23 april wordt er in De Bunt een kleine expositie geopend waar met beeldmateriaal en voorwerpen wordt teruggeblikt op de historie van Someren-Heide. Deze expositie is het gehele feestweekend (t/m dinsdag 26 april) gratis te bezoeken en vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van De Bunt.

Feestavond (za 23 april, 19.30 uur)
Zaterdagavond 23 april is er een grandioze feestavond om het 100 jarig bestaan van ons dorp feestelijk te vieren. De gymzaal van De Bunt zal voor deze avond worden omgetoverd tot een feestzaal met live band en DJ. De feestavond is enkel te bezoeken met een entreebewijs, hiervoor wordt voorafgaand een kaartverkoop gehouden.

Deze kaartverkoop is op vrijdag 1 april tussen 19.00 en 20.30 uur in De Bunt. Een kaartje kost 25 euro (all-in bier, fris en wijn). Per persoon kun je maximaal 10 kaarten kopen en kaarten zijn uitsluitend met pin te betalen. Om de alcoholwetgeving te kunnen naleven is de feestavond alleen toegankelijk voor 18 jaar en ouder. Zorg dat je vrijdag 1 april op tijd je kaarten haalt, want op = op!

Frietwagen Someren zorgt voor een lekkere hap tijdens de feestavond. Dit zit niet bij de entreeprijs inbegrepen.

Heel De Hei Bakt (zo 24 april)
Op zondag 24 april gaan we de strijd in de keuken met elkaar aan in Heel De Hei Bakt! Wat is de bedoeling? In het feestweekend ga je zelf thuis aan de slag met het maken van een taart, gebakje, cake of andere lekkernij naar keuze. Op zondagochtend 24 april nodigen we je uit om jouw presentatie in te leveren in De Bunt. Die middag zal jouw creatie worden beoordeeld door een jury en worden geproefd door de Bingo-deelnemers. Een professionele jury zal bepalen wie zich mag kronen tot de winnaar van Heel De Hei Bakt. De bekendmaking van de winnaar is diezelfde zondag rond 18.00 uur tijdens het Foodplein bij De Bunt.

Heel De Hei Bakt wordt georganiseerd door de Shop. Wil jij een gooi doen naar de titel Beste bakker / bakster van De Hei? Geef je dan uiterlijk zaterdag 16 april op. Dit kan via het inschrijfformulier in de Shop. Verdere informatie is te vinden op deze pagina.

De supergrote, ultrafoute 'was ik maar thuis gebleven' Bingo (zo 24 april, 14.30 uur)
Zondag 24 april is het dan zover! In De Bunt wordt een ultrafoute familiebingo georganiseerd voor jong en oud. De inloop is vanaf 14.00 uur, de bingo start om 14.30 uur. Natuurlijk zijn er te gekke prijzen te winnen. De entree is 5 euro inclusief bingokaarten en kan op de dag zelf betaald worden. Verder is De Bunt vrij toegankelijk voor degene die wil komen kijken naar de expositie of baksels.

Om zeker te zijn van een plek is het aan te raden om je vooraf in te schrijven. Dit kan tot vrijdag 22 april via bingo100jaardehei@gmail.com. Bij vooraanmelding ontvang je naast bingokaarten ook een goodiebag en één consumptiebon! Inschrijven kan individueel of met een team. De dresscode voor de bingo is ‘proud to be fout’. Degene die het leukst verkleed is wint een prijs. Geef je snel op, want vol = vol. Erbij zijn is meemaken!

Let op: in het Dorpsblad van maart staat vermeld dat de bingo voor 18+ is. Dit is echter een fout, de bingo is bedoeld en geschikt voor alle leeftijden, zowel jongeren als ouderen zijn van harte welkom.

Foodplein (zo 24 april, 17.00 uur)
Op zondag 24 april is er vanaf 17.00 uur een foodplein geopend buiten op het grasveldje van De Bunt. Op het foodplein zullen enkele ondernemers uit Someren-Heide iets lekkers aanbieden. Dit varieert van een soepje tot een toetje, zodat iedereen zijn buikje vol kan eten. Bovendien is er muziek aanwezig om onder het genot van een drankje gezellig na te borrelen. Iedereen is welkom om die avond een hapje te komen eten op het foodplein.

Huifkartocht en ‘Het perfecte plaatje’ (ma 25 april, 14.00 uur)
Op maandagmiddag 25 april wordt er een programma georganiseerd voor de kinderen van Someren-Heide. De onderbouwleerlingen van de basisschool (groep 1, 2, 3 en 4) zullen met een huifkartocht verschillende locaties in Someren-Heide aandoen. Op deze locaties staan diverse leuke activiteiten klaar.

Voor de bovenbouwleerlingen van de basisschool (groep 5, 6, 7 en 8) wordt ‘Het perfecte plaatje’ georganiseerd. Zij kunnen deze middag deelnemen aan een workshop fotografie met hun smartphone. Ook worden ze in een wedstrijd uitgedaagd om zelf ‘het perfecte plaatje’ te schieten. De prijsuitreiking van de mooiste foto is op de zondag van de kermis (5 juni 2022).

Kinderen die willen deelnemen aan deze activiteiten wordt verzocht op zich hiervoor van te voren aan te melden. De leerlingen van de basisschool ontvangen hiervoor binnenkort een aanmeldformulier vanuit school.

Thema-avond Flora en Fauna (ma 25 april, 20.00 uur)
Op maandagavond 25 april vindt er een thema-avond plaats in De Bunt. Op deze avond neemt Jos van de Kerkhof ons aan de hand van zelfgemaakte foto’s mee in de natuur van Someren-Heide. Deze avond begint om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur). De avond is vrij toegankelijk voor iedereen en de entree is gratis.

Koningsnachtfeest met lasergamen (di 26 april, 20.00 uur)
Koningsnacht (dinsdag 26 april) zal gevierd worden met een Koningsnachtfeest. Dit vindt plaats op het terras van Heidehof en het kerkplein. Er worden een aantal activiteiten georganiseerd waar jong en oud aan deel kunnen nemen. En uiteraard is er muziek aanwezig om onder het genot van een drankje Koningsnacht te vieren.

Die avond zal bovendien onze kerk worden omgetoverd tot lasergameterrein. Vanaf 20.00 uur is het voor jong en oud mogelijk om deel te nemen aan wedstrijdjes lasergame. Er worden games gehouden waar iedereen aan mee kan doen, maar het is ook mogelijk om zelf met een groepje vrienden een game te spelen. Deelnemen kan door je op de avond zelf te melden bij de kerk. Het spelen van een game kost 2 euro per persoon per game. Deelname is mogelijk vanaf de leeftijd van 13 jaar.

Koningsdag 4-tegen-4 toernooi (wo 27 april)
Op Koningsdag (woensdag 27 april) vindt het jaarlijkse 4-tegen-4 Koningsdagtoernooi plaats op sportpark De Plagge. Hierin gaan teams met elkaar de strijd aan in wedstrijdjes korfbal, voetbal en volleybal. Voor deelname dien je minimaal 16 jaar oud te zijn en een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 7 spelers. Je kunt je als team opgeven in zowel een mannen poule (alleen mannen) als gemende poule (minimaal 2 vrouwen op het veld). Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per team. Je kunt je team opgeven vóór 20 april bij Teun Verhees (06 – 22 96 33 63).

Voor de jeugd zijn er ook genoeg activiteiten te doen! Zo is er voor de basisschooljeugd een (gratis) loterij met leuke prijzen. En uiteraard zijn er voor de voetballers en korfballers ook weer bekers te winnen met het jaarlijkse doel- en korfschieten. Iedereen tot 16 jaar is vrij om hier aan deel te nemen. Aanmelden kan op de dag zelf op het sportpark.

Na het 4-tegen-4 toernooi is er feest in de sportkantine om het jubileumweekend af te sluiten. Uiteraard is iedereen op Koningsdag welkom om te komen kijken op het sportpark!

Koningsmarkt & doel- en korfschieten (wo 27 april)
Het Oranje Comité Someren-Heide organiseert op Koningsdag een Koningsmarkt op sportpark De Plagge. Kinderen kunnen tijdens het Koningsdagtoernooi gezellig spulletjes verkopen. Ze mogen hun spulletjes verzamelen of zelf maken en dit uitstallen op een eigen kleed of tafeltje. Je kunt je hiervoor voor 22 april aanmelden via WhatsApp bij Marijke Swinkels (06 – 13 02 93 98) of Sarah Tomassen (06 – 53 44 16 10). De markt is open van 12.00 uur t/m 16.00 uur.

Op het sportpark wordt voor de jeugd tevens het jaarlijkse doel- en korfschieten georganiseerd. Ben jij de beste voetballer of korfballen van De Hei? Kom dit dan bewijzen tijdens het doel- en korfschieten en maak kans op een van de bekers.

Daarnaast zijn er voor de kinderen genoeg leuke activiteiten te doen op het sportpark. Zo kun je je laten schminken, is er een springkussen en zijn er smikkelaarten te kopen. Ook mag iedereen van de basisschooljeugd deelnemen aan een (gratis) loterij met leuke prijzen. Genoeg leuke dingen te doen dus!

Jeu de boules toernooi (wo 27 april)
Jeu de boulesclub De Vrolijke Ketsers organiseert op Koningsdag een jeu de boules toernooi. Dit toernooi vindt plaats bij De Bunt en start rond 13.00 uur. Iedereen (ook niet-leden) is welkom om deel te nemen. Aanmelden kan bij Wim van de Kruijs (06 - 48 65 36 09). Op de dag zelf wordt er een speelschema gemaakt met aan de hand van alle deelnemers.