Info

Op 26 april 2022 is het precies 100 jaar geleden dat de eerste ontginningskavels door de gemeente Someren aan een drietal kopers zijn verkocht. Deze gebeurtenis, die in een officieel document is vastgelegd, beschouwen we als de start van de huidige gemeenschap van Someren-Heide. In de daarop volgende jaren zijn boeren van heinde en verre naar hier gekomen om de Somerense Hei te ontginnen en de basis te leggen van ons mooie dorp “De Hei”.

Dit jubileum willen we als dorp niet ongemerkt voorbij laten gaan. In 2022 willen we graag allerlei activiteiten organiseren om deze mijlpaal samen te gaan vieren. Op initiatief van het Dorpsoverleg is er daarom een werkgroep in het leven geroepen om een start te maken met de voorbereidingen van dit eeuwfeest. Komende maanden zal steeds meer duidelijk worden hoe we dit feestjaar vorm gaan geven. Op deze website zal je alle informatie rondom het jubileum vinden.

De werkgroep bestaat uit de volgende leden: Jo Louwers, Ine van der Zwaan, Anke Teunissen, Ennie van den Boer, Judith Bleekman, Wim van den Broek, John Henkes, Henrie Kuijpers, Christian Hendriks en Teun Verhees.

Contact

Heb je vragen over 100 jaar De Hei? Stuur dan een mail naar info@100jaardehei.nl of vul onderstaand formulier in. Uiteraard mag je ook iemand van de werkgroep direct benaderen.